1ª Jornada de seguretat i autorescat en muntanya

Diumenge 12 de març vam organitzar la 1º jornada d’autorescat i seguretat en muntanya juntament amb Caribus (ditribuïdor ARVA d’Andorra) i Esports ST.Moritz a Arinsal.

allaus jornada2

L’activitat va començar al Polar bar d’Arinsal on vam fer una sessió teòrica per parlar dels diferents tipus d’allaus i del funcionament del aparells DVA ( detectors de víctimes d’allaus) així com organització d’un rescat en cas d’accident.

jornada allaus1

Les condicions van ser immillorables gràcies al servei de pistes d’Arinsal i a l’estació ja que ens van condicionar el terreny sota el Port Vell amb les restes del allau que van provocar el dia abans. Així que en el terreny ideal vam poder realitzar totes les pràctiques de recerca, sondatge i paleig pel matí.

arva1

Per la tarda es va dur a terme un simulacre amb dues víctimes que els participants van aconseguir treure en 11 minuts. Tot un èxit ja que tothom va poder aclarir dubtes i en alguns casos conèixer quin son els procediments d’actuació en cas de trobar-se en una situació així durant les seves sortides.

Translate »